Varkenshouderij

Achtergrond

DCA Beursprijs 2.0 krijgt er 1 cent bij

De DCA Beursprijs 2.0 gaat met 1 cent omhoog naar € 1,29 per kilo geslacht gewicht.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de DCA Beursprijs 2.0 een stijging laat zien. Daarmee gaat de markt enigszins tegen de verwachting in licht omhoog. Het aanbod aan slachtrijpe varkens is niet meer zo ruim als een paar weken terug, maar van een vlotte markt lijkt nog geen sprake. Toch lijkt de prijsontwikkeling van de beursprijs een poging om de Nederlandse markt een duwtje in de juiste richting te geven.

Duitsland hoger

In de Duitse markt ging de prijs op de Teleporc-veiling vrijdag duidelijk omhoog. De prijs pluste met 4 cent naar € 1,46 per kilo geslacht gewicht. Varkenshouderijorganisatie ISN ziet dat het aanbod aan slachtrijpe varkens steeds krapper wordt en dat er ruimte lijkt voor een hogere prijs voor de varkens. Of de grote slachterijen hierin mee willen, moet volgende week blijken.

De ruimte voor een hogere varkensprijs lijkt er dus wel te zijn in Duitsland, want het verschil tussen de noteringen van de slachterijen en de Teleporc-veiling is nu opgelopen tot 10 cent. In een stabiele marktsituatie is de verschil 5 cent. De ruimte om te verhoging is er dus voor de slachthuizen. De vraag is of ze daartoe ook bereid zijn.

Prognose: stabiel tot lichte stijging.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.