Varkenshouderij

Achtergrond

DCA Beursprijs 2.0 komt opnieuw niet van plek

De DCA Beursprijs 2.0 trekt de stabiele lijn van de voorbije weken verder door. Ook ditmaal wordt vastgehouden aan een notering van € 1,28 per kilo.

Het aanbod aan zware varkens is nog altijd aanwezig en dat verstoort de markt enigszins. Zwaardere varkens betekent ook dat er meer vlees beschikbaar komt. En dat terwijl de vleeshandel juist wat impulsen kan gebruiken. Nederlandse slachterijen lieten deze week al doorschemeren dat bij het uitblijven van verbetering in de vleeshandel er volgende week rekening moet worden gehouden met een correctie van de varkensprijzen.

Duitse markt iets verbeterd

De vraag is of het ook daadwerkelijk zover komt. In Duitsland hebben de geluiden uit de varkensmarkt een meer vriendelijke ondertoon. De overschotten zijn zo goed als weggewerkt en slachterijen zijn in sommige gevallen wat meer op zoek naar varkens. Niet dat het aanbod direct aan de krappe kant is, maar af en toe kunnen wat gaten worden opgevuld in de slachtprogramma’s.

De ontwikkeling van prijs op de Teleporc-veiling laat die verbeterde stemming. De prijs op deze internetveiling ging vrijdag met 2 cent omhoog naar € 1,42 per kilo geslacht gewicht. Hiermee ligt de Teleporc-prijs nu 6 cent boven de noteringen van de slachterijen. Dat geeft aan dat de markt aardig in balans is, al zeggen ook de Duitse slachthuizen dat verbetering van de vleeshandel wenselijk is.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.