Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Vereinigungspreis plust met 8 cent

De Duitse Vereinigungspreis ging gisteren met 8 cent omhoog naar € 1,49 per kilo geslacht gewicht.

De belangenvereniging ISN wil het momentum maximaal benutten en roept varkenshouders op om geen zogenoemde Hauspreise van de slachterijen te accepteren.

Klein aanbod vleesvarkens

Door stijgende kosten voor mestafzet en voeraankoop staat bij varkenshouders het water aan de lippen. ISN voelt zicht gesterkt door het kleine aanbod vleesvarkens. De slachterijen Tönnies en Vion komen pas vandaag met een prijs naar buiten.

De hogere Vereinigungspreis volgt na een week van groene cijfers bij de noteringen. Teleporc laat al meerdere malen een prijsverhoging zien met ook nog eens een royale aanvoer. In Nederland deed Vion maandag een cent erbij en Van Rooi gisteren 2 cent per kilo.

De prijsverhogingen zijn vooral ingegeven door weinig varkens. Ondanks aangepaste slachtprogramma’s zorgt de lagere aanvoer met ook lagere slachtgewichten voor een flink lager aanbod van varkensvlees. In Duitsland zijn vorige week 873.888 varkens aangevoerd tegenover 932.751 de week ervoor en 949.278 in dezelfde week vorig jaar. De vleesmarkt is niet veel beter dan de afgelopen weken, maar in het spel van vraag en aanbod hebben beide invloed op de prijsvorming.

Groter aanbod aan varkensvlees

Hoe de markt zich de komende weken ontwikkelt, blijft onzeker. Nu de ergste warmte het land uit is, zal de groei van de varkens toenemen. Dat betekent een groter aanbod aan varkensvlees. Aan de andere kant lopen vakanties op hun eind en start de vleesverwerkende industrie weer op.

Prognose: varkensprijzen stijgen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

  • glaasje

    O dan kan de prijs wel omhoog anders zitten ze altijd te zeuren over vraag en aanbod dat bepaalde de prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.