Varkenshouderij

Achtergrond

Eindelijk bodem in biggenmarkt

De biggenmarkt lijkt eindelijk een bodem in de markt te hebben gevonden.

In Duitsland bleef de Nord-West-notering deze week gelijk op een niveau van € 35 per big.

Dat is een meevaller aangezien in de markt vrees bestaat dat de prijs wel eens tot € 30 kan terugvallen. Ook Vion hield gisteren de prijs gelijk, waardoor deze op een niveau van € 25,50 per big blijft.

De feitelijke situatie op de biggenmarkt is niet veel anders dan de voorgaande weken. Door de groeivertraging bij vleesvarkens komen in binnen- en buitenland moeizaam plaatsen vrij. En export naar Duitsland en verdere bestemmingen verloopt stroef. Wel gaan relatief veel slachtbiggen naar Spanje, wat de onderkant van de markt wat kan verlichten.

Prijsverhogingen bij vleesvarkens

Dat een aantal noteringen op de biggenmarkt stabiliseert, is vooral te danken aan de recente prijsverhogingen bij de vleesvarkens. Dat geeft vertrouwen. Ook de verwachte weersomslag speelt een rol, waardoor er binnen afzienbare termijn meer plaatsen vrij kunnen komen. De markt blijft echter fragiel en de stemming op de vleesvarkensmarkt zal echt moeten verbeteren voordat sprake is van een structureel betere situatie op de biggenmarkt.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.