Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Duitse varkensprijzen weer hoger

Door groeivertraging is er een gebrek aan varkens met ook nog eens lagere slachtgewichten.

De Duitse VEZG verhoogde de Vereinigungspreis gisteren met 6 cent naar € 1,55 per kilo geslacht gewicht.

Het prijsverschil met dezelfde week vorig jaar is daarmee teruggebracht naar € 0,15 per kilo. 2 maanden geleden was dat nog € 0,37 per kilo. De prijzen van de Duitse slachterijen Vion en Tönnies stegen ook met 6 cent naar € 1,55 per kilo. In Nederland deed Compaxo gisteren 7 cent bij de prijs op; Van Rooi plust met 8 cent.

Ondanks dat na de grote prijsverhogingen van de afgelopen weken de kans op stabilisatie toenam, komt de recente verhoging niet helemaal uit de lucht vallen. Op internetveiling Teleporc werd vrijdag gemiddeld nog 7 cent meer genoteerd dan de keer ervoor. Afgelopen dinsdag kwam daar nog een cent bij, zodat de Teleporc-notering inmiddels op € 1,61 per kilo staat.

Vleesvarkens werden weer duurder.
Vleesvarkens werden weer duurder.

Minder aanbod varkens

De motivatie achter de prijsverhogingen blijft dezelfde als de afgelopen weken: door groeivertraging is er een gebrek aan varkens met ook nog eens lagere slachtgewichten.

Vorige week zijn in Duitsland krap 852.500 varkens geslacht; Dat zijn 21.500 varkens minder dan de week ervoor en het zijn er maar liefst 110.000 minder dan vorig jaar in dezelfde week.

Een aantal slachterijen is om die reden een dag minder gaan slachten. Daar komt bij dat vanuit Duitsland berichten komen dat de afzet van varkensvlees wat aantrekt. Italië blijft moeizaam en beleeft deze week door vakanties het dieptepunt in verwerking. Vanaf volgende week gaat die capaciteit weer omhoog.

Prognose: prijzen stijgen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

  • sjaakie

    Is ook hard nodig ,denk aan hogere voer kosten en wat te denken van de mestprijzen 💩💩😱

  • glaasje

    Helemaal mee eens sjaakie. Is echt HEEL hard nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.