Varkenshouderij

Achtergrond

Prijs varkensbrok koerst richting € 25

De prijs van WER-varkensbrok lag in juni op € 24,55 per 100 kilo.

Veevoedersadviesbureau verwacht dat de prijs de komende maanden richting de € 25 per 100 kilo koerst.

Op basis van de vervangingswaarde van de brok zijn de marges van de industrie nog zodanig dat de voerprijzen nog verder stijgen in de komende maanden. Stigevo denkt dan aan een prijsverhoging met 50 tot 75 cent. Omdat de grondstoffenprijzen op termijn wat lager liggen, is het niet zeker of de grens van € 25 wordt bereikt. Als dit het geval is, dan zal dit omstreeks augustus zijn.

Afhankelijk van de uitkomst van de verschillende oogsten kunnen de prijzen op termijn verder dalen of mogelijk stijgen. Wat wel belangrijk is, is het feit dat de komende maanden naar een aanbodgerichte markt toegegroeid wordt. De periode van oktober tot en met april was voornamelijk krap en vraaggericht.

Prognose: licht stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.