Varkenshouderij

Achtergrond

Weinig reuring op biggenmarkt

Doordat de vleesvarkens wat minder hard groeien vanwege de hoge temperaturen, is de vraag naar biggen niet al te best.

Daarnaast zijn de mesters sowieso kritisch op de prijs, omdat de noteringen voor de varkens maar niet echt weten te plussen. Toch blijven vraag en aanbod in evenwicht. Hetgeen resulteert in stabiele prijzen in zowel Nederland als Duitsland. Dat het niet in heel Europa hetzelfde liedje is, blijkt onder meer uit de dalende Deense notering.

De Vereinigungspreis van de Duitse producentenvereniging VEZG houdt dus ook deze week stand op € 45 per big. Een stabiele koers die wordt gevolgd in de rest van het land. Zelfs de notering in Baden-Württemberg, die af en toe licht schommelt, bleef staan op de al eerder bereikte € 48,40. In Beieren is de biggenprijs al weken € 49,50. De Nord-Westprijs blijft net als de Vereinigungspreis al tijden op € 45 staan.

Terwijl het in de handel rustig is – er lijkt nauwelijks vraag en ook naar Spanje gaan nog maar weinig dieren – blijven de Nederlandse prijzen eveneens stabiel. Maandag 4 juni bleef de BestPigletPrice staan op € 40 per big. Woensdag 6 juni liet ook Vion zijn biggenprijs op € 40 staan. Daarnaast hield de referentieprijs van Topigs Norsvin stand op € 43.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.