Varkenshouderij

Achtergrond

Varkensprijs Vion stabiel vanwege beperkter aanbod

Bij slachterij Vion blijft de varkensprijs deze week onveranderd op € 1,45 per kilo geslacht gewicht staan.

Het vertrouwen in de markt is zeker niet compleet hervonden, maar een wat beperkter aanbod aan slachtrijpe varkens zorgt ervoor dat de notering op het huidige niveau kan blijven. Het aanbod is in heel Europa wat kleiner dan een aantal weken geleden.

Prijsdruk wordt nog altijd gevoeld bij de nekken en bacon. Daar staat tegenover dat de afzet van hammen een stukje vriendelijker wordt. De marktsituatie is, net als de varkensprijs, nauwelijks anders dan een week geleden.

Prognose: vriendelijkere marktstemming.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.