Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijzen nog iets verder omlaag

In Duitsland vinden de biggennoteringen een nieuw evenwicht.

De Vereinigungspreis voor biggen afgegeven voor de lopende week is gelijk gebleven. De notering van de Duitse producentenvereniging VEZG staat op € 45 per big. De Nord-Westprijs van afgelopen week zakte in navolging op het prijsverloop van de Vereinigungspreis met € 3 naar eveneens € 45, terwijl de prijs in Baden-Württemberg met € 3,60 zakte naar € 48,20. De notering in Beieren met € 3,50 daalde naar € 49,50. Komende week zullen laatstgenoemde prijzen net als de Vereinigungspreis waarschijnlijk stabiel blijven.

Bij de veranderende stemming in de varkensmarkt zijn de mesters weer wat eerder bereid biggen op te leggen. Al wil dat niet zeggen dat de prijzen binnenkort omhoog kunnen. Net als in de export zijn de prijzen die worden betaald begrijpelijk niet geweldig.

Dat de Duitse prijzen stabiliseren terwijl de Nederlandse noteringen hun niveau niet kunnen houden, is iets dat we in deze tijd van het jaar vrijwel altijd zien. Ook nu blijven de biggenprijzen in Nederland op de weg omlaag. De notering van Vion zakt met € 2,50 naar € 41 per big en bij Topigs Norsvin daalt de referentieprijs met € 1 naar € 44.

Prognose: stabilisatie.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.