Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Wie heeft het origineelste afleidingsmateriaal?

Goed afleidingsmateriaal voorziet in de wroetbehoefte van varkens en vermindert bijten. Boerderij looft prijzen uit voor de beste ‘speeltjes’.

Welke varkenshouder heeft het origineelste afleidingsmateriaal? Dat is het onderwerp van de prijsvraag die Boerderij organiseert. Insturen kan tot en met 7 mei 09.00 uur.

Varkenshouders worden uitgenodigd om een foto en/of een filmpje te sturen van één of meerdere speeltjes voor varkens, zeugen en/of biggen om mee te dingen naar een plek op het erepodium.

Boerderij stelt drie prijzen beschikbaar. De winnaar krijgt een luchtfoto van zijn of haar bedrijf aangeboden. Voor de nummers 2 en 3 stelt Boerderij boekenbonnen beschikbaar van respectievelijk € 50 en € 25.

Toepasbaar, origineel en in behoefte voorzien

Een onafhankelijke en deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Belangrijkste criterium waarop wordt gelet, is in hoeverre het afleidingsmateriaal voorziet in de natuurlijke behoeftes van de dieren. Eén van de belangrijkste is kunnen wroeten om voedsel te zoeken. Varkens die over wroetbaar afleidingsmateriaal beschikken, bijten minder.

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Daarnaast kijkt de jury naar originaliteit en brede toepasbaarheid. Ook de kostprijs weegt mee in het eindoordeel.

Brede groep varkenshouders kan deelnemen

Deelnemers aan de prijsvraag stemmen in met publicatie van hun afleidingsmateriaal via de mediakanalen van Boerderij, de Dierenbescherming en op de site www.hokverrijking.nl. Daarnaast zijn deelnemers bereid om mee te werken aan een artikel en/of reportage in Boerderij. Deelname staat open voor gangbare, biologische en outdoor-varkenshouders en alle concepten daartussen in.

Stuur in voor 7 mei

Deelnemers kunnen hun foto of filmpje met begeleidende tekst tot 7 mei sturen naar: Erik.Ordelman@proagrica.com.

Prijswinnaars krijgen in de loop van die week bericht. De uitslag wordt openbaar gemaakt nadat de winnaars zijn ingelicht. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Je bent natuurlijk gek als je een goed idee weggeeft. Boerderij leeft nog in de vorige eeuw. Samsung en Lely melken een goed idee maximaal uit en boeren moeten voor een fotootje hun idee weggeven? Ook duidelijk dat alle boeren straks dat speeltje moeten aanschaffen van de organisator aan tafel , de Dierenbescherming.

  • kbg

    Ik heb het beste afleidings matriaal.. maare dat blijft mooi voor me zelf. 😝

Of registreer je om te kunnen reageren.