Varkenshouderij

Achtergrond

Vion houdt varkensprijs stabiel op € 1,42 per kilo

Bij Vion in Boxtel blijft de varkensprijs staan op € 1,42 per kilo geslacht gewicht.

Hoewel het weer betert, blijft de vleeshandel stroef. Alleen de nekken zijn beter te verwaarden, maar hammen en schouders zijn nauwelijks kwijt te raken. Er zijn zelfs nog relatief grote volumes hammen op voorraad.

Op de wereldmarkt blijft de concurrentie enorm. De varkensprijs in de VS is laag en vanwege de importheffing op Amerikaans varkensvlees staan de prijzen in de rest van Azië fors onder druk. Een lichtpuntje is het vooruitzicht dat in China de prijzen voor bijproducten door de importheffing omhoog zullen gaan.

Prognose: prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.