Varkenshouderij

Achtergrond

Stabiele biggenprijzen in dito markt

In de biggenmarkt worden weinig veranderingen gemeld. Dit geldt niet in laatste plaats voor de noteringen.

In Nederland en Duitsland blijven de biggenprijzen goeddeels op niveau. We zien alleen een kleine opwaartse correctie bij de notering in Baden-Württemberg. Hier steeg de prijs afgelopen week met 30 cent naar € 52,30 per big. Het lijkt een opmaat voor hogere noteringen in Duitsland.

Afgelopen vrijdag 6 april maakte de Duitse producentenvereniging VEZG echter andermaal een stabiele Vereinigungspreis bekend. De notering staat voor de 6de opeenvolgende week op € 48. Het zal vooral te maken hebben met de huivering bij vrije mesters om bij de huidige varkensprijzen biggen op te leggen.

In Nederland loopt het op de biggenmarkt goed door. De dieren worden vlot verkocht, en de prijs kan dan ook stabiel blijven. Wel wordt gemeld dat op de vrije markt de prijs inmiddels iets zakt. Toch lijken de Nederlandse noteringen nog wel even op het huidige niveau te kunnen blijven. Zo liet Vion woensdag 11 april weten zijn biggenprijs nog een week op € 51 te houden en hield Topigs Norsvin zijn referentieprijs ook op € 51. Maandag liet DCA de BestPigletPrice al staan op € 49,50.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.