Varkenshouderij

Achtergrond

Prijzen op biggenmarkt stabiliseren

In Duitsland houdt de producentenvereniging VEZG haar Vereinigungspreis voor biggen stabiel.

Dit betekent dat in de lopende week een notering geldt van € 48 per big. Het geeft duidelijk weer dat vraag en aanbod op de Duitse markt in evenwicht zijn. Wel zorgen de onzekerheid en prijsdalingen op de Duitse varkensmarkt ervoor dat de mesters wat meer naar de prijs kijken bij het opleggen van de biggen.

De prijzen die onder meer door Nord-West bekendgemaakt worden, gelden voor afgelopen week. Zo kan het zijn dat de Nord-Westprijs met € 2 stijgt naar eveneens € 48. Ook de noteringen in Baden-Württemberg en Beieren gaan om deze reden omhoog. De prijzen stijgen respectievelijk met € 2,10 en € 2 naar € 51,80 en € 52,50. De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN verwacht dat genoemde noteringen voor deze week stabiel zullen blijven.

Aanbod niet al te groot

In Nederland is het aanbod nog niet al te groot en blijft de vraag goed. Hierdoor kunnen alle biggenprijzen de stijgende lijn vasthouden. Nadat DCA maandag een hogere BestPigletPrice bekendmaakte, volgden woensdag 14 maart Vion en Topigs Norsvin met stijgende prijzen. Bij Vion steeg de prijs met € 1 naar € 50,50 en de referentieprijs van Topigs Norsvin ging met € 1 omhoog naar € 58.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.