Varkenshouderij

Achtergrond 2243 x bekeken 2 reacties

Hogere biggenprijzen, aanbod krimpt

De biggenprijs van de Duitse producentenvereniging VEZG gaat met € 1 omhoog naar € 40 per big.

Deze Vereinigungspreis geldt in de lopende week (week 6). Het geeft duidelijk weer dat met name in Duitsland de varkenshandel in het algemeen wat beter begint te lopen.

De andere Duitse noteringen worden achteraf bekendgemaakt en zijn derhalve de prijzen die in week 5 betaald werden. De Nord-Westprijs bleef staan op € 39 en de prijs in Beieren hield stand op € 42,50. In Baden-Württemberg blijkt uit een prijsstijging van 20 cent dat afgelopen week de handel daadwerkelijk al iets aantrok. De biggenprijs staat er op € 42,20.

Biggennoteringen Nederland

Hoewel de Nederlandse biggennoteringen ook stijgen, lijkt in Nederland geen sprake van een al te groot optimisme. Het blijft vooral Spanje dat aan de dieren trekt, maar vraag uit Duitsland blijft enigszins uit. Wel vreemd dat juist in dat land de noteringen ook omhoog gaan.

De prijsstijgingen in Nederland lijken vooral voort te komen uit een krimpend aanbod. Bij DCA steeg de BestPigletPrice met € 1,50 naar € 39,50 per big. Vion deed woensdag 7 februari € 2 bij de prijs op: € 40. Daarnaast liet Topigs Norsvin weten zijn referentieprijs met eveneens € 2 te verhogen naar € 47.

Prognose: hogere prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Laatste reacties

  • adriemulders

    wat een geleuter weer"minder aanbod"
    najaars dip niet gehad,en bij biggenprijzen van 55+,krijg je er alleen maar meer!! en niet minder.

  • John*

    hebben wel veel verstandige zeugenhouders gehad die de handdoek in de ring hebben gegooid en met een volle buidel de sector verlaten hebben. Dat het aanbod ruim blijft is niet zomaar te zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.