Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijzen houden stijging vast

In Duitsland is de vraag naar biggen groter dan het aanbod. Ook in Nederland zijn de dieren naar verluidt heel schaars.

Het is dus een beeld dat de biggenmarkt in binnen- en buitenland laat zien. Er worden dan ook verdere verhogingen van de biggenprijzen verwacht.

De Duitse Nord-Westprijs voor week 8 steeg met € 2 naar € 44 per big. In Baden-Württemberg kwam eveneens € 2 bij de prijs op: € 47,50. In het zuiden van Duitsland ging de Beierse notering met € 2,50 omhoog naar € 48,50. Voor week 9 worden verhogingen van wederom zo’n € 2 verwacht. Iets wat afgelopen vrijdag al duidelijk werd toen de Duitse producentenvereniging VEZG zijn nieuwe Vereinigungspreis voor die week bekendmaakte. De notering kwam na een plus van € 2 op € 46 per big uit.

Dieren lopen goed weg

Dat de situatie in veel landen overeenkomt, blijkt wel uit de prijzen die ook in Nederland blijven stijgen. De dieren lopen goed weg. Maandag ging de BestPigletPrice van DCA met € 2,50 omhoog naar € 46 per big. Gisteren woensdag 28 februari volgden Vion en Topigs Norsvin met hogere noteringen. Bij Vion kwam de biggenprijs na een verhoging van € 2,50 op € 47,50 en ging de referentieprijs van Topigs met € 3 omhoog naar € 56.

Prognose: verder omhoog.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.