Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenmarkt ontwikkelt zich positief

Net als bij de varkens is in de biggenmarkt sprake van een afnemend aanbod. Dit terwijl de vraag in Nederland prima is.

Daarnaast blijft Spanje aan de markt. Het land toont al geruime tijd veel interesse in Nederlandse biggen. Bij zo veel vraag blijven geen biggen over, en dat komt de prijs ten goede.

Duitse biggenmarkt loopt goed

Ook in Duitsland gaat het op de biggenmarkt de goede kant op. Al gaan nog maar weinig Nederlandse dieren die kant op, toch spreekt de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN van toenemende vraag bij de mesters. Maar ook een Vereinigungspreis die weer een stap omhoog zet, bevestigt dit beeld. De notering van de Duitse producentenvereniging VEZG steeg met € 2 naar € 42 per big (week 7).

Verhoging in week 6

In week 6 werd de verhoging ingezet. Dat zien we ook aan de andere Duitse noteringen. De Nord-Westprijs steeg met € 1 naar € 40. In Baden-Württemberg ging de prijs met € 1,10 omhoog naar € 43,30 en in Beieren kwam de prijs na een verhoging met € 1 op € 43,50.

Nederlandse prijzen in de lift

De Nederlandse prijzen zitten ook in de lift. Vion verhoogt zijn notering met € 1,50 naar € 41,50 per big. Bij Topigs Norsvin kwam de referentieprijs op € 49 na een plus van € 2. Maandag al maakte DCA een € 1,50 hogere BestPigletPrice bekend: € 41.

Prognose: prijsverhoging.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.