Varkenshouderij

Achtergrond

Zeugenprijs stabiel ondanks groot aanbod

Het aanbod op de zeugenmarkt is nog steeds relatief groot doordat veel zeugenhouders hun bedrijf onverwacht stoppen.

In zowel Nederland als Duitsland tekent deze ontwikkeling zich af. Dit aanbod komt bij elkaar in Duitsland, waar de meeste zeugen geslacht worden. Daar draaien slachterijen en verwerkers op volle toeren.De tijd van het jaar is gunstig voor de worstverkoop. Daarnaast wordt veel worst nu op voorraad gelegd. Daardoor wordt het grote aanbod slachtzeugen nog wel goed opgenomen. Volgens slachterijen is prijshoudend daarbij wel het maximaal haalbare.

Met prijzen (inclusief btw en toeslagen) van rond € 1,10 per kilo geslacht gewicht is vlees van zeugen relatief goedkoop ten opzichte van varkensvlees. Daardoor is de verwachting dat de prijs, ondanks het grotere aanbod, niet zal dalen, maar op hetzelfde niveau door zal lopen.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.