Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Voortekenen voor stijging Duitse varkensprijs

De varkensmarkt leeft weer wat op. De verwachting is dat de Duitse vleesvarkensnoteringen morgen weer gaan stijgen.

Nederlandse slachterijen zeggen voldoende aanvoer te hebben. Vion hield daarom gisteren zijn notering gelijk op € 1,35 per kilo. Vrijdag ging de DCA beursprijs 2.0 wel omhoog. Deze notering steeg 2 cent en komt daarmee op € 1,29 per kilo geslacht gewicht.

Lees verder onder de grafiek.

Plus 4 à 5 cent

Alles lijkt erop dat de Duitse Vereinigungspreis morgen zal stijgen. Handelaren verwachten een plus van een cent of 4 à 5. Na een korte week met feestdagen, gaan de slachterijen en vleesverwerkende industrie met de aanloop naar de feestdagen van start.

Voorbode van de aantrekkende vraag was te zien op de laatste 2 veilingen van de Duitse internetbeurs Teleporc. Deze schoot vorige week 5 cent omhoog. Slachterijen toonden zich graag. Ze lieten geen dier lopen. Met soms wel 11 biedingen op een partij liepen de prijzen op tot € 1,465 per kilo. Dat was vrijdag zo en vandaag ook weer. Op de dinsdagveiling gingen 11 van de 12 partijen van de hand. Met een gemiddelde prijs van € 1,45 daalde de veilingprijs 1 cent ten opzichte van vrijdag, maar is nog altijd ruim hoger dan afgelopen weken.

Lees verder onder de grafiek.

Hogere prijzen verwacht

De gemiddelde veilingprijs is nu 9 cent boven de Vereinigungspreis. Een verschil van 5 cent staat synoniem aan een stabiele markt. Daardoor is de verwachting dat de Duitse varkensprijzen deze week 4 tot 5 cent omhoog gaan.

Prognose: prijsstijging.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

  • adriemulders

    is dat niets voor ons in nederland,dat veilen??

Of registreer je om te kunnen reageren.