Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Vion houdt varkensprijs gelijk

De vleesvarkensnotering van Vion blijft deze week staan op € 1,35 per kilo.

Volgens het vleesconcern is het aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens voldoende met licht oplopende slachtgewichten. Aan de verkoopkant zit er ook niet meer ruimte. De prijzen van de verschillende onderdelen zijn onveranderd. Daarom houdt Vion zijn prijs stabiel.

Stabiele notering

Met de keuze voor een stabiele notering gaat Vion niet mee in het stijgende sentiment dat elders in de varkensmarkt wel klinkt. Na een aantal weken stabiel te zijn gebleven ging vrijdag de DCA beursprijs 2.0 wel omhoog. Deze notering steeg 2 cent en komt daarmee op € 1,29 per kilo geslacht gewicht.

Teleporc-veiling

Voor het weekend maakte ook de Duitse Teleporc-veiling een flinke stap omhoog. De gemiddelde veilprijs steeg 4 cent ten opzichte van de vorige veiling en over de hele vorige week 5 cent ten opzichte van de week ervoor. Met een gemiddelde prijs van € 1,46 ligt de Teleporc-prijs nu 10 cent boven de Vereinigungspreis. Een verschil van 5 cent staat synoniem aan een stabiele markt. Daardoor is de verwachting dat de Duitse varkensprijzen deze week 5 cent omhoog gaan.

Prognose: lichte prijsstijging

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

 • adriemulders

  zo simpel is het dus.....

 • adriemulders

  gewoon lekker blijven leveren!

 • niet

  laat je niet pakken gewoon varkens afzeggen het helpt!!!

 • Mtstermors1

  Vind jammer dat ze geen initiatief durven of willen nemen.

 • Snel

  Initiatief Vion alleen als prijs omlaag moet.

 • vos

  Hoezo varkens afzeggen bij vion, bijna alle boeren hebben hun handtekening
  gezet en MOETEN leveren.
  Hoe dom kun je zijn.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.