Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijs opnieuw hoger

De biggenmarkt noteert ook deze week weer stijgende prijzen.

Waar Vion zijn biggennotering vorige week met € 1 verhoogde, is de plus deze week het dubbele. De notering komt daarmee op € 23 per big. De DCA BestPigletPrice steeg maandag van € 24,50 naar € 26,50.

Ook de Duitse prijzen gaan omhoog. De Vereinigungs Ferkelpreis ging van € 29 vorige week naar € 30 deze week. De Nord-Westnotering plust met € 1. Biggen van 25 kilo doen daarmee deze week € 29 per stuk.

Het aanbod is stabiel tot iets kleiner. Maar nog altijd zijn er biggen genoeg. Er gaan nog steeds biggen van 28 tot 30 kilo de grens over naar Duitsland. Bij beperkt aanbod zouden die dieren lichter zijn, aldus een handelaar.

Door de tropische hitte van afgelopen zomer zijn er nogal wat meer opbrekers en andere vruchtbaarheidsproblemen. Daardoor neemt het aanbod aan biggen af. De verwachting is dat daardoor de prijs de komende tijd nog wat zal stijgen.

Zorgpunt is de streep die door de verwachte prijsstijging voor vleesvarkens is gezet. Dit is niet goed voor de stemming in de markt en dat beïnvloedt de animo om biggen op te leggen. Echter, dieren die nu opgelegd worden, zijn in een gunstige tijd slachtrijp. Daardoor zijn er ook handelaren die verwachten dat mesters nu niet hard op de rem trappen, maar wel blijven opleggen.

Prognose: lichte prijsstijging.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.