Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Solide bodem in biggenmarkt

De overschotten op de biggenmarkt lijken wat te slinken. Daar waar je 3 weken geleden nog biggen voor € 25 kon kopen, is dat nu niet meer het geval. Tenminste geen dieren van goede kwaliteit.

De biggen die er zijn, zijn vooral dieren die zijn blijven liggen. Met het stijgen van leeftijd en gewicht, gaat ook de vraagprijs die de aanbieder ervoor in zijn hoofd heeft omhoog. Dat willen exporteurs of handelaren er niet voor geven, waardoor de dieren blijven liggen.

Ook prijsmatig lijkt de bodem te zijn bereikt. De DCA BestPigletPrice noteerde maandag 15 oktober voor de tweede week op rij € 24 per stuk. Ook de notering van Vion blijft gelijk op € 20 per big.

Daar waar Nederland gelijk noteerde, zakte de Duitse Vereinigungs Ferkelpreis deze week met € 1 naar € 28 per dier. Het is niet iets waar Nederlandse handelaren van schrikken. De Duitse noteringen stonden afgelopen zomer een stuk hoger dan de Nederlandse prijzen. In de herfst komen die vaak wat meer naar elkaar toe. De Nord-Westnotering voor biggen van 25 kilo blijft deze week overigens wel gelijk op € 29 per dier.

De bodem in de markt lijkt dus solide. Doordat de vleesvarkensnoteringen nog altijd niet aantrekken, verwachten handelaren dat een impuls die de biggenprijzen laat stijgen nog een aantal weken uitblijft. Dan zal ook het aanbod wat afnemen. De herfstdip zal dit jaar naar verwachting wat eerder beginnen, omdat de extreme hitte afgelopen zomer zijn weerslag had op de vruchtbaarheid van de zeugen.

Prognose: stabiele prijs

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Eén reactie

  • adriemulders

    je kunt wel zien jacco,dat jij er nooit geen koopt....wat hier geschreven staat is een wens,geen realiteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.