Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Slachterij Tönnies haalt 7 cent van varkensprijs af

De Duitse slachterij Tönnies heeft haar varkensprijs met 7 cent omlaaggebracht.

De slachter hanteert in de week van 11 tot 17 januari een prijs van € 1,30 per kilo geslacht gewicht. De onderneming maakte een dag later dan normaal zijn nieuwe notering bekend. Binnen het bedrijf is lang gediscussieerd over de prijs. Reden voor deze gesprekken is, naar het zich laat aanzien, de prijsdaling van ‘maar’ 3 cent bij de Duitse producentenvereniging VEZG. De Vereinigungspreis van de VEZG zakte een dag eerder naar € 1,34.

‘Tönnies zou veel grotere prijscorrectie hebben gewild, zo klinkt het in de markt’

Tönnies was volgens geluiden in de markt een van 3 grote slachterijen die een fors grotere prijscorrectie dan die bij de VEZG wilden afdwingen. Als reden voor de enorme prijsdruk wordt aangevoerd dat het aanbod aan slachtrijpe varkens zo groot is dat de slachters het niet volledig kunnen plaatsen. Daarnaast is de vleeshandel nog niet op het gehoopte niveau. Dit komt mede doordat de consumenten na de feestdagen beduidend minder vlees op tafel zetten.

Nog niet veel prijsdruk

In hoeverre de Nederlandse varkensnoteringen het voorbeeld van Tönnies zullen volgen, is niet duidelijk. De Nederlandse slachter Vion meldde begin deze week nog niet veel prijsdruk bij het vlees te ondervinden. Wel is duidelijk dat de Duitse gang van zaken vaak de richting van de Europese varkensmarkt bepaalt.

Laatste reacties

 • niet

  Waarom nog leveren daar. Boycotten lijkt mij het beste. Was echt niet nodig die 7 cent willen alleen profiteren.

 • adriemulders

  ja,nu tonnies bocotten,vier weken geleden vion boycotten,van de week van rooi boycotten met zn -3,we dronken een glas,en deden een plas,en alles bleef zoals het was.maw we zijn allemaal een stelletje lullen die van alles roepen en nergens niks in te brengen hebben.nu ook weer veeeeeeel te weinig biggen???? en over vier maand weer verzuipen in de varkens.en we geloven al die meevreters nog ook!

 • chila

  Mooie slogan op de gevel , helaas gebakken lucht.

 • adriemulders

  oja nog vergeten,bekijk ook even het "marktbericht van van aalst van 10-jan,nog zo'n kenner.gelukkig gaan ze over een dag of tien omhoog....

 • V. Arkenshouder

  klopt adriemulders : dit schreef ie op 10 jan. Het lijkt er gelukkig niet op dat de prijsdalingen een vervolg krijgen. In de handel wordt voorzichtig positief naar de komende weken uitgekeken. De verwachting is dat over een week of twee de noteringen zelfs een stapje omhoog kunnen zetten.

  En vandaag dit ( prijs zakt 7 cent ): Wel is duidelijk dat de Duitse gang van zaken vaak de richting van de Europese varkensmarkt bepaalt.

  Wat klopt nu??

 • adriemulders

  wat is nou waar v.arkenshouder?? dat we onze mond vol hebben wat er in spanje,china,america,en zo kan ik nog wel een rij opnoemen,gaande is en hoe de markt daaar gaat,en dat we bij ons zelf achter de voordeur niet weten hoe het zit.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.