Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Enkele plusjes op biggennoteringen

Al is er gezien de ontwikkelingen op de varkensmarkt amper ruimte voor hogere biggenprijzen, toch is er een aantal noteringen dat stijgt.

De prijsstijgingen zijn dan ook niet al te groot. De verhogingen worden gerechtvaardigd door een afnemend aanbod, waardoor maar weinig dieren overblijven. Wel lijkt het in de handel wat stroever te lopen dan een week geleden, waardoor met de kennis van nu de prijsverhoging beter een week eerder had kunnen worden doorgevoerd.

DCA

Maandag ging de BestPigletPrice van marktbureau DCA met 50 cent omhoog naar € 38,50 per big. Woensdag 10 januari liet Topigs Norsvin weten dat het zijn referentieprijs met € 1 omhoog heeft gebracht naar € 46. Daartegenover staat dat Vion geen ruimte zag voor een prijsverhoging. De slachter in Boxtel liet zijn prijs onveranderd op € 38 staan.

Meeste Duitse noteringen stabiel

De meeste Duitse noteringen blijven deze week net als de notering van Vion stabiel. Voor de Nord-Westprijs betekent dit dat deze nog een week op € 41,50 per big staat, net als de Vereinigungspreis. Alleen in Baden-Württemberg ging de varkensprijs iets omhoog. De notering steeg met 10 cent naar € 44,40.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Laatste reacties

  • Vhouder

    groeiende zeugenstapel in de eu en de wereld, vooruitzichten vleesprijs negatief ja nog gauw wat meer geven voor de biggen verlies garantie

  • adriemulders

    het "verstand"is ver zoek in de sector.

  • Onze contractgever wil vanaf nu de vergoeding met 10 procent verlagen, dat gaan wij dus niet doen, leeg staan is goedkoper ...

Of registreer je om te kunnen reageren.