Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse zeugennoteringen schieten plotseling omlaag

Hoewel de vraag naar slachtzeugen goed is, keldert de prijs.

In navolging op Tönnies, dat als eerste een enorme prijsdaling bekendmaakte, was het woensdagochtend ook Westfleisch dat veel eerder dan gebruikelijk een prijscorrectie van 7 cent publiceerde. Beide slachters hanteren nu een notering van 83 cent per kilo.

Gezien ook druk op de varkensmarkt aanwezig is, zijn de prijsdalingen niet vreemd. Toch is de grootte van de correctie een flinke domper. Als reden wordt het grote aanbod aan dieren aangevoerd. Daarnaast vindt het vlees maar moeizaam zijn weg, of wordt tegen de zin van de slachters in ingevroren.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.