Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijzen blijven ongewijzigd

Op de biggenmarkt is het even rustig als op de varkensmarkt. Het vuurwerk bleef hier dan ook beperkt tot de jaarwisseling. Het zijn dus gelijkblijvende noteringen die de klok slaan.

Wel lopen de biggen wat makkelijker weg, zo is in de handel te horen. Al is die handel wat flauwer dan een week of twee geleden. De prijzen kunnen echter niet omhoog, de wat lage varkensprijs houdt dit tegen. Maar ook de weg omlaag wordt niet bewandeld, omdat de vraag nog groot genoeg is. In de handel meldt de een iets last te ondervinden van doorgeschoven partijen, terwijl de ander laat weten alle dieren goed kwijt te kunnen. Al met al lijkt de boel goed in evenwicht.

Andere getallen

Dit evenwicht is ook terug te vinden bij de Duitse noteringen. De Nord-Westprijs bleef staan op € 41,50 per big. De enige prijswijziging was die bij de Duitse producentenvereniging VEZG. De VEZG liet haar Vereinigungspreis met € 5,80 zakken naar eveneens € 41,50. De grote correctie komt doordat de vereniging dit jaar met andere getallen rekent.

Ook de Nederlandse noteringen houden stand op het niveau waarop ze 2017 uitgingen. De BestPigletPrice staat dus nog op € 38 per big. En ook Vion zag geen reden zijn notering te wijzigen. De slachter houdt zijn prijs eveneens op € 38.

Prognose: geen wijzigingen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.