Varkenshouderij

Achtergrond

Vereinigungspreis voor varkens keldert 8 cent

De Duitse producentenvereniging VEZG verlaagt haar Vereinigungspreis voor vleesvarkens met 8 cent naar € 1,62 per kilo geslacht gewicht.

Nadat op dinsdag 12 september de Teleporc-prijs van de Duitse varkensbeurs met 4 cent zakte, was een prijsverlaging door de VEZG geen verrassing. De grootte van de stap die de Vereinigungspreis omlaag zet, was echter niet voorzien.

Meer slachtingen

De druk op de varkensprijzen is ook bij onze oosterburen al geruime tijd groot. Toch wist de producentenvereniging haar prijs nog lang op een mooi niveau te handhaven. Nu duikt door deze prijswijziging de notering voor het eerst dit jaar onder die van vorig jaar.

Ondertussen neemt het aantal slachtingen in Duitsland gestaag toe. In week 36 kwamen 993.655 dieren aan de haken in Duitse slachterijen, ruim 10.000 meer dan in de week ervoor. De grens van 1 miljoen slachtingen per week komt weer in zicht. Het gemiddeld slachtgewicht ligt op 96,1 kilo, dit is zo’n 400 gram meer dan vorig jaar in week 36.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.