Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Tönnies wil meer Nederlandse biggen kopen

De Duitse marktleider Tönnies Fleisch wil meer Nederlandse biggen kopen. Momenteel koopt Tönnies wekelijks 10.000 biggen van Nederlandse herkomst. Dit aantal moet binnen twee jaar naar 15.000.

Dat verklaart Heiner Strömer, directeur van Tönnies Livestock, de veehandelstak van het bedrijf.

Om de ambities waar te maken en de continuïteit van het bedrijf te borgen, wordt het Nederlandse team van Tönnies Livestock uitgebreid. Volgende week start de pas afgestudeerde Mark Kneepkens bij Tönnies. Hij gaat zich met de biggenhandel bezighouden. De reden om meer Nederlandse biggen te kopen, ligt in Duitsland. Daar krimpt de zeugenstapel, met als gevolg een dalend biggenaanbod. Tönnies wil niet alleen meer Nederlandse biggen. Het bedrijf is ook in Denemarken actief om daar meer biggen vandaan te halen.

Vlees van Duitse herkomst gewild

Volgens Strömer is de behoefte aan meer slachtvarkens van Nederlandse bodem minder groot. De herkomst maakt dat lastiger. De Duitse afnemers van Tönnies Fleisch willen vlees van Duitse herkomst. Zij hechten aan het viermaal D-kenmerk dat staat voor Duitse herkomst.

De veehandel van Tönnies Fleisch stamt uit 2015. Tönnies Livestock verwacht dit jaar meer dan 2 miljoen biggen te verhandelen. Met de veehandel wil het bedrijf meer inzicht krijgen in de kwaliteit en herkomst van de varkens die het aan de haak krijgt. Tönnies Livestock heeft kantoren in Denemarken, Polen, Nederland en thuisland Duitsland. In Enschede zit sinds maart dit jaar een bv van Tönnies Livestock.

Laatste reacties

 • John*

  goede zaak voor de biggenprijzen in 2018. Altijd fijn als er een partij met een flinke portemonnee mee komt bieden op de biggen.

 • J. Wikkerink

  @John; en slecht nieuws voor NL mesters en slachters..

 • Hogman1

  Natuurlijk jongens die Duitsers gaan gewoon varkens houden voor de lol en niet voor het geld .
  Betrouwbare partner die Tonnies(zie wat hij met de beren onaangekondigd flikt)
  Duitsers betalen meer voor de biggen ,dus gewoon daar naar toe, maar wel graag voor 12 maanden ,dan verkracht je niet de NL markt in de zomer omdat ze er daar even geen zin in hebben

 • John*

  Ze hebben de Nederlandse biggen nodig om de biggenprijzen in Duitsland in de hand te houden. Nederlandse mesters voelen dan echt de mestafzetkosten die een Duitser niet heeft, het zal een flinke strijd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.