Varkenshouderij

Achtergrond 991 x bekeken

Teleporc-prijs zakt naar niveau Vereinigungspreis

Op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) is de prijs gisteren met 4 cent omlaag gegaan.

Door deze prijsdaling staat de Teleporc-prijs op gelijke hoogte met de Vereinigungspreis: € 1,70 per kilo geslacht gewicht. Rekening houdend met een verschil van 5 cent tussen beide noteringen in een stabiele markt, is er de verwachting dat vandaag ook de Vereinigungspreis naar beneden zal gaan.

Tijdens de veiling werden van de 1.680 aangeboden varkens slechts 975 verkocht. Een duidelijke aanwijzing dat de slachterijen het groeiende aanbod niet meer goed weten te verwaarden. Prognose: prijsdalingen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.