Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenmarkt lijkt bodem te hebben bereikt

De relatieve rust op de biggenmarkt blijft deze week bewaard. Waar vorige week nog stabiele prijzen werden verwacht, zag DCA maandag 14 augustus toch ruimte om 50 cent bij zijn biggenprijs op te doen.

De BestPigletPrice staat na deze verhoging op € 49 per big. Vion kon de ruimte voor een verhoging niet vinden en houdt zijn prijs op € 50,50.

In het veld zijn ook verschillende geluiden te horen. De een spreekt van een biggenmarkt die nog steeds in mineur is, en een ander laat optekenen dat de markt de laatste weken voorzichtig beter wordt. De dieren die boven de markt hangen, gaan volgens laatstgenoemde voor steeds hogere prijzen weg. Aangezien de biggen die nu worden opgelegd in de gunstige periode voor Kerst slachtrijp zijn, verwacht de eerstgenoemde echter dat het aantal dieren dat boven de markt hangt vlot toeneemt. Volgens hem een reden om de prijs juist iets naar beneden bij te stellen.

Dat de vaste koppelingen gewoon doorlopen, zal met de redelijk stabiele noteringen niet ter discussie te staan. Al met al lijkt het erop dat de biggennoteringen de bodem voorlopig hebben bereikt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.