Varkenshouderij

Achtergrond

Zeugenprijzen gaan deze week verder omlaag

De verschillende noteringen voor slachtzeugen gaan deze week verder naar beneden. Dit geldt voor zowel de prijzen in Duitsland als die in Nederland.

De moeizame vleesverkopen en het begin van de vakanties, ook in Nederland, lijken hieraan ten grondslag te liggen.

De Duitse producentenvereniging VEZG haalde 3 cent van de Vereinigungspreis voor slachtzeugen af, waardoor deze € 1,32 noteert. Bij Tönnies en Westfleisch ging 5 cent van de prijs af. Beide Duitse slachterijen hanteren nu een notering van € 1,22.

Nederlandse prijzen met 4 à 5 cent omlaag

In Nederland gingen de noteringen met 4 of 5 cent omlaag. Vion en Pali Group gingen met 5 cent naar beneden en hanteren een zeugennotering van respectievelijk € 1,42 en € 1,22. Tijs Haarle en Hellendoorn noteren na een daling van 4 cent respectievelijk op € 0,98 en € 1,09.

Prognose: dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.