Varkenshouderij

Achtergrond 1907 x bekeken

Varkensprijs Teleporc stijgt

Varkensprijs Teleporc gaat met 4 cent omhoog.

De varkensprijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) is vrijdagochtend met 4 cent gestegen naar € 1,82 per kilo geslacht gewicht. Het is voor het eerst sinds juni 2014 dat de varkensprijs op de Teleporc-veiling boven de € 1,80 per kilo staat.

Verschil met Vereinigungspreis

Door de prijsstijging is het verschil tussen de Vereinigungspreis en de Teleporc-veiling opgelopen tot 9 cent. In een stabiele marktsituatie is dit verschil 5 cent. Dat wijst erop dat de Vereinigungspreis en de noteringen van de slachthuizen volgende week omhoog kunnen.

Slachterijen willen varkens hebben

Naast de prijsstijging biedt ook de koopinteresse van de slachterijen perspectief. Op de veiling van vrijdag werden in totaal 2.035 varkens aangeboden. Van die dieren werden er uiteindelijk 1.935 verkocht. Dat duidt erop dat de slachthuizen de varkens graag willen hebben.

Komende dinsdag volgt een nieuwe Teleporc-veiling. Als de € 1,82 per kilo dan overeind blijft, kan de Vereinigungspreis omhoog.

Prognose: prijs kan omhoog.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.