Varkenshouderij

Achtergrond 1299 x bekeken 1 reactielaatste update:7 dec 2017

Biggenprijzen weer iets omhoog

In Nederland gaan de biggennoteringen ook deze week omhoog. Bij het gros van de noteringen komt rond € 1 bij de prijs op.

Dit was dan ook het bedrag waarmee marktbureau DCA maandag zijn BestPigletPrice verhoogde naar € 38 per big.

Woensdag 6 december meldde Vion dat het zijn biggenprijs eveneens met € 1 verhoogt naar € 38. Daarnaast steeg ook de biggenprijs van Topigs met € 1, deze komt zodoende uit op € 46.

De vraag naar biggen blijft toenemen, en zeker de vaste koppelingen lopen goed door. Het zorgt ervoor dat er soms zelfs wat te weinig biggen zijn. Hoe lastig ook voor varkenshouders die de varkensprijs omlaag zien gaan, de prijsverhoging bij biggen doet recht aan de huidige marktsituatie.

In Duitsland is de weg omhoog iets minder duidelijk ingeslagen. Naast plusjes die in het zuidelijke deel van het land werden gemeld, ging ook de Vereinigungspreis voor biggen met 50 cent omhoog. De Vereinigungspreis kwam zo op € 47 te staan. De Nord-Westprijs veranderde echter niet. De notering voor een groep van 200 biggen van 25 kilo bleef staan op € 41,50.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Eén reactie

  • qwertyuiop

    de vleesvarkenshouders zitten weer op een dood spoor.
    minder beuren voor de zware varkens en weer meer voor de biggen.
    laat de dlv nu nog maar een keer de berekening doen wat ze al eerder hebben gedaan over een boven gemiddeld jaarinkomen voor deze groep mensen.
    ik kom nog al wat euro's op die manier tekort !

Of registreer je om te kunnen reageren.