Varkenshouderij

Achtergrond

Eindelijk wat vraag naar biggen

De biggenmarkt lijkt zijn prijsbodem te vinden. Het aanbod aan biggen wordt minder groot en de vraag naar de dieren begint te komen. Toch blijft het lastig om alle dieren te plaatsen.

Al met al wordt verondersteld dat de markt dicht bij het omkeerpunt is. In Duitsland werden deze week vooral prijsdalingen bekendgemaakt, al bleef de Vereinigungspreis van de Duitse producentenvereniging VEZG ongewijzigd. De Nord-Westprijs ging met € 2 omlaag naar € 41,50 per big en de notering in Baden-Württemberg zakte eveneens met € 2. Laatstgenoemde prijs kwam op € 43,70. Voor deze week geeft varkenshoudersorganisatie ISN echter aan dat het stabiele noteringen verwacht.

Dat evenwicht lijkt de Nederlandse markt al gevonden te hebben. Het was, aangezien afgelopen maandag naast de BestPigletPrice van DCA ook de notering van Van den Eijnden ongewijzigd bleef, geen verrassing meer dat Vion zijn notering woensdag 15 november liet staan op € 35,50. Dit is trouwens dezelfde prijs als die waar DCA en Van den Eijnden mee rekenen. Ook Topigs Norsvin veranderde zijn biggenprijs niet. De referentieprijs van deze onderneming is € 43 per big. Voor donderdag worden gezien de ontwikkelingen onveranderde prijzen verwacht.

Prognose: stabiel

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.