Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Druk op biggenmarkt houdt aan

In het algemeen lopen bij de biggen de vaste koppelingen goed door, maar ook deze week is van prijsherstel geen sprake.

De onrust die vorige week op de varkensmarkt ontstond, zorgt ervoor dat de biggennoteringen onder druk blijven staan. Iets wat bij de Duitse producentenvereniging ook duidelijk werd, haar Vereinigungspreis voor biggen van 28 kilo in een partij van 200 zakte met maar liefst € 2,50 naar € 48 per big. De Nord-Westprijs daarentegen bleef staan op € 46. Voor komende week worden in Duitsland vooral sterk dalende noteringen verwacht. De kooplust van de mesters is na de jongste prijscorrecties bij varkens flink afgenomen.

De biggenprijzen in Nederland bleven deze week veelal stabiel. En ook voor komende week wordt weinig verandering verwacht. Er zijn geen problemen om de dieren te plaatsen en de onderkant van de noteringen houden de weg omhoog vast, al gaat dat zeker nog niet hard.

Maandag bleef de BestPigletPrice van DCA op € 37 per big staan. Het voorbeeld werd woensdag 1 november gevolgd door Topigs Norsvin, de refentieprijs van het bedrijf bleef € 45. Vion moest zijn biggenprijs echter met € 1 laten zakken naar € 36.

Prognose: prijsdruk

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Eén reactie

  • adriemulders

    dan wachten we nog maar een week....

Of registreer je om te kunnen reageren.