Varkenshouderij

Achtergrond

Biggennoteringen verder omlaag

Hoewel de vaste koppelingen doorlopen en het overschot aan biggen minder groot wordt, gaan de biggennoteringen ook deze week naar beneden.

Volgens de een komt de prijsbodem in zicht, de ander durft daar echter nauwelijks op te hopen. Voor dit moment geldt nog dat de vrije markt op z’n zachtst gezegd niet best is. Het geringe aantal biggen dat weggaat, gaat weg tegen lage prijzen.

Het prijsverschil in Europa wordt kleiner nu de Nord-Westprijs flink blijft dalen, en dat volgende week waarschijnlijk ook nog doet. Deze week noteerde de Duitse Nord-Westprijs € 2,50 lager op € 43,50 per big. En ook de andere Duitse noteringen zakten. De Duitse markt is duidelijk in mineur.

De biggenmarkt staat er eigenlijk in heel Europa hetzelfde voor. En dat heeft ook in Nederland prijsdalingen tot gevolg. De BestPigletPrice van DCA zakte maandag 6 november met € 1,50 naar € 35,50 per big.

Woensdag 8 november volgden Topigs Norsvin en Vion met lagere noteringen. Bij Topigs Norsvin ging € 2 van de notering af, waardoor de referentieprijs nu op € 43 staat. Slachtconcern Vion corrigeerde met 50 cent en meldt een biggenprijs van € 35,50 per big.

Prognose: prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.