Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijzen nog niet op dieptepunt

De biggenmarkt is momenteel een groot drama, zeker ook bij onze oosterburen.

Deze week helpt de viering van de Dag van de Duitse eenheid niet om de prijsdalingen daar een halt toe te roepen. Sterker nog, de Nord-Westprijs voor biggen blijft op de ingeslagen weg omlaag. De notering staat na een correctie van min € 2 op € 50 per big. Daarnaast vallen in Duitsland de toeslagen weg of ze komen onder de notering in plaats van erop.

Druk op biggenprijs blijft

Zeker nu ook de varkensprijzen niet uit de neergaande spiraal weten te komen, zal de druk op de biggenprijzen blijven. Het kan nog wel een maand duren voor er wat licht aan de horizon verschijnt. Maar over het tijdsbestek valt niets met zekerheid te zeggen.

Van het veel te grote aanbod aan biggen gaat een deel naar Oost-Europa en Spanje. Dat dit tegen zeer lage prijzen gaat, is evident. Spanje wordt wel een steeds lastiger land om de dieren naar toe te brengen, omdat de biggen inmiddels aan de zware kant zijn voor de markt daar.

BestPigletPrice € 2,50 naar beneden

De BestPigletPrice van DCA staat na een neerwaartse correctie van € 2,50 op € 38 per big. Woensdag 4 oktober verlaagde slachterij Vion zijn biggenprijs ook met € 2,50 naar € 38. Net als in Duitsland is ook hier het einde van de prijsdalingen nog niet in zicht.

Prognose: lagere noteringen

Meer informatie over de prijzen van biggen vind je in Boerderij Marktprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.