Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Varkensprijs Teleporc zakt 11 cent in week tijd

De varkensprijs op de internetveiling (Teleporc) in Duitsland is vrijdag 30 september met 7 cent gedaald. Inclusief de prijsdaling van 27 september is de prijs in een week tijd met 11 cent gedaald.

Vrijdag werd de gemiddelde prijs vastgesteld op €1,66 per kilo.

Hoewel op de Teleporc slechts een klein aantal varkens wordt verhandeld, is het wel een goede weerspiegeling van de huidige marktsituatie in Duitsland. Een prijsdaling van 11 cent scheelt bij een aflevering van 200 varkens per week toch ruim €2.000. Een flinke domper voor vleesvarkenshouders.

De ontwikkeling op de Teleporc toont aan dat de varkensmarkt in Duitsland onder flinke druk staat. Woensdag 28 september zakte de Vereinigungspreis al met 6 cent naar €1,66 per kilo. Slachterijen Tönnies en Vion Duitsland volgden die ontwikkeling.

Meer prijsdalingen in het verschiet

Nieuwe prijsdalingen lijken aanstaande in de Duitse markt. De slachterijen willen de prijs nog verder laten zakken en mikken op €1,60 per kilo. Tegenvallende opbrengsten uit de vleeshandel en een groeiend aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens zetten de varkensprijzen onder druk.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

  • glaasje

    Wat een tegenvaller, we hebben echt nog wel wat langer dit prijsniveau nodig om alle hoge kosten aan regelgeving, wat door de regering ons wordt opgelegt te kunnen betalen. Lijkt me wel zo eerlijk dat de biggenprijs ook mee zakt.

  • krulsaart

    Het aanbod stijgt nauwelijks dus ik moet nog zien dat die daling doorzet

  • varkenshouder1

    Varkens stijgen binnenkort weer. Biggen zijn niet voor niks duur gebleven in de zomer. Dat komt door geringer aanbod. Slachterijen proberen boer weer onder druk te zetten terwijl men van alles eist van diezelfde boer. Schaamteloze vertoning

Of registreer je om te kunnen reageren.