Varkenshouderij

Achtergrond

Stroeve biggenmarkt blijft overeind

De biggenmarkt kenmerkt zich al wekenlang door stabiele tot licht stijgende prijzen. Dat is deze week niet anders.

De afzet van biggen middels vaste koppelingen loopt nog altijd vlot. Biggen op de vrije markt vinden wat moeilijker hun weg naar de vleesvarkenshouders. Toch blijven de noteringen deze week overeind.

Door het warme weer van de afgelopen weken zijn er hier en daar nog geen nieuwe plaatsen vrij. Dat zorgt voor een iets groter aanbod aan biggen. Handelaren geven aan dat van een groot overschot geen sprake is. Uiteindelijk zullen ook deze dieren hun weg naar de vleesvarkenshouders vinden. Dat gebeurt alleen niet tegen de prijzen die de biggen normaal gesproken opbrengen.

Noteringen in Nederland en Duitsland stabiel

De export van biggen naar landen in Zuid- en Oost-Europa wordt door handelaren nog altijd als zeer stroef omschreven. Daarin is de markt al weken niet veranderd.

Hoewel de biggen in de vrije handel wat minder opbrengen, blijven de noteringen in Nederland en Duitsland wel stabiel. De DCA BestPigletPrice staat deze week op €46,00 per big, terwijl Vion vast blijft houden aan €47,00 per big. De Duitse Nord-Westnotering voor biggen van 25 kilo staat nog immer op €51,00 per big. Een prijs die nu al ruim twee maanden wordt gehanteerd.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.