Varkenshouderij

Achtergrond 1867 x bekeken

Nog geen beweging op biggenmarkt

De biggenprijs van Vion blijft deze week gelijk op €47 per big. Eerder bleef de DCA Best PigletPrice staan op €45,50 per big.

Ook in Duitsland zijn de belangrijkste noteringen niet van de plaats gekomen. In 2 maanden tijd is de prijsmet €1 gedaald, maar blijft nagenoeg stabiel.

De opleving op de vleesvarkensmarkt vertaalt zich dus nog niet in betere prijzen bij de biggen. Toch geven handelaren aan dat zonder de betere stemming bij de varkens de biggenprijzen omlaag waren gegaan. Er zijn voldoende biggen voorhanden, terwijl de vraag niet bijzonder groot is. Varkenshouders zijn beducht tegen het opzetten van dure biggen die pas in januari slachtrijp zijn. Mogelijk kan een aantrekkende varkensprijs de stemming iets doen verbeteren.

Export nog steeds zwak punt

Een zwak punt van de biggenmarkt is nog steeds de export. Spanje, Italië en Polen zijn grotendeels uit beeld of gaan erg moeizaam. In het oosten van Europa is sterke concurrentie met de Denen of is weerstand tegen de hogere biggenprijzen. Mogelijk vertaalt een betere stemming op de Duitse markt zich in hogere prijzen daar. Of dat gevolgen heeft voor de stemming in Nederland moet nog blijken.

Prognose: biggenprijzen blijven gelijk.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.