Varkenshouderij

Achtergrond

EU blijft profiteren van Chinese vraag naar varkensvlees

De Europese Unie exporteerde in de eerste 7 maanden van dit jaar 2,4 miljoen ton varkensvlees. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. China trekt de kar trekt bij de export van het varkensvlees uit Europa.

Van januari tot en met juli ging 1,16 miljoen ton vlees naar China. Daarmee is China verantwoordelijk voor bijna de helft van de totale afname van het Europese varkensvlees. Bovendien verdubbelden de Chinezen de import van Europees vlees ten opzichte van die periode vorig jaar. Toen ging 560.931 ton naar het land in Zuidoost-Azië.

Japan na China grootste importeur EU-varkensvlees

Naast China gaat ook meer Europees varkensvlees naar Japan, Hongkong, Verenigde Staten en de Filipijnen. De uitvoer van het vlees naar Zuid-Korea loopt daarentegen iets terug. Japan is met 219.799 ton de grootste importeur van varkensvlees uit de EU, na China. Een groei van 13,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug.

Ook Verenigde Staten mikken op China

Ook vanuit de Verenigde Staten gaat flink meer vlees naar Azië. De Amerikanen exporteerden van januari tot en met juli 157.481 ton varkensvlees naar China, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie. Vorig jaar ging nog 65.303 ton varkensvlees uit de Verenigde Staten naar China. Hoewel de export met 141% groeide, blijft het aandeel van de Verenigde Staten in China klein ten opzichte van de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.