Varkenshouderij

Achtergrond 3402 x bekeken 4 reacties

Duitse varkensprijs zet kleine stap omhoog

De Vereinigungspreis voor vleesvarkens is met 1 cent gestegen naar €1,67 per kilo geslacht gewicht. Het is voor het eerst in twee maanden tijd dat deze Duitse varkensprijs in beweging komt.

Vion Duitsland voelt niets voor een verhoging en houdt vast aan €1,66 per kilo. Tönnies heeft meer tijd nodig en komt donderdag 8 september pas met een nieuwe prijs.

De verhoging van de Vereinigungspreis komt voort uit een nog altijd krap aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens in de Duitse markt. Volgens varkenshouderijorganisatie ISN verschilt het echter per regio of de slachterijen die dieren vlot opnemen.

In week 35 (vorige week) werden in Duitsland 972.334 varkens aan de haken gehangen. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse landbouwministerie BLE. Dat zijn er iets meer dan de week daarvoor, terwijl ook het slachtgewicht opliep van 95,5 naar 95,6 kilo.

Warm weer stimuleert vleesmarkt

De vleesmarkt krijgt door het warme weer een impuls. De afzet van verse varkensvleesproducten, met name het vlees dat geschikt is voor de barbecue, loopt wat vlotter. Hoewel het lastig blijkt om nieuwe contracten af te sluiten in de Chinese markt, gaat nog altijd veel Duitse varkensproducten naar China. Dat zorgt voor een vriendelijke stemming in de markt.

Van Rooi en Compaxo houden prijs stabiel

In de Nederlandse markt hielden Van Rooi en Compaxo de prijs stabiel op €1,59 per kilo. De slachterijen zien weinig verandering ten opzichte van de voorgaande weken. De markt is balans. Tegenover een iets ruimer aanbod staat een wat betere vraag naar varkensvleesproducten. Dat houdt de varkensmarkt in balans met stabiele prijzen als gevolg.

De lichte prijsstijging in Duitsland biedt echter perspectief voor een verhoging van de prijs in de Nederlandse markt. Zeker als het aanbod niet veel groter wordt, behoort een lichte stijging van de noteringen in Nederland zeker tot de mogelijkheden.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Laatste reacties

 • krulsaart

  Een LICHTE stijging?

 • John*

  als tonnies morgen +2 doet is dat een flinke tik voor vion

 • Jan van het Zand

  Als de varkens een scheet laten, vliegt de prijs 5 cent omhoog..... wie biedt er meer....???

 • Oké dan

  Vion laat zich weer ringeloren door AH.

Of registreer je om te kunnen reageren.