Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Drama op Duitse varkensveiling, prijs zakt 4 cent

Rode kruizen vormden dinsdagmiddag het decor op de varkensveiling in Duitsland. Op een deel van de varkens werd niet eens geboden.

Het gemiddelde prijsniveau zakte uiteindelijk met 4 cent naar €1,73 per kilo geslacht gewicht. Meer dan de helft van de aangeboden varkens bleef onverkocht.

De veiling was daarmee voor de varkenshouders een grote teleurstelling. Hoewel de veiling begon op €1,71 per kilo kwamen op enkele partijen geen enkele bieding tot stand. Vorige week vrijdag werd nog een gemiddelde prijs gerealiseerd van €1,77 per kilo geslacht gewicht. Dit keer bleef de veiling steken op prijzen van €1,725 tot €1,73 per kilo.

Hoewel de aantallen varkens die via de veiling worden verhandeld relatief klein zijn, is de veiling wel een graadmeter voor de stemming in de markt. De prijsdaling van dinsdag geeft dan ook aan dat de stemming is omgeslagen van een stabiele naar een dalende markt.

Prognose: dalende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Laatste reacties

  • boer met klompen

    Waarom zo'n grote kop met min 5 terwijl het maar min 4 is

  • john.ramaker1

    Correctie in dit artikel. Veiling gaf door een technische storing in eerste instantie een prijsdaling van 5 cent aan, maar uiteindelijke prijsdaling is gecorrigeerd naar 4 cent (€1,73 per kilo)

Of registreer je om te kunnen reageren.