Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Biggenprijs in slipstream varkensnotering

De biggenmarkt laat een wat wisselend beeld zien. Sommige noteringen gaan omhoog, terwijl andere stabiel blijven.

In Nederland noteerde DCA deze week een hogere BestPigletPrice van €46 per big. In de Duitse markt bleef de Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo voor week 37 op €51 per dier staan, met daarbij de verwachting dat dit stabiele prijsbeeld deze week voortgezet wordt.

Opvallende prijsstijging DCA

De prijsstijging van 50 cent van DCA is enigszins opvallend. Het is geen echte afspiegeling van de biggenmarkt. Die is de laatste weken verslechterd en staat juist licht onder druk. Het aanbod aan biggen is weliswaar niet al te groot, maar daar staat een zeer karige vraag tegenover. Dat geldt vooral voor de export.

Matige export

Uitvoer naar Spanje is er nagenoeg niet. In dat land kiezen vleesvarkenshouders vaker voor Spaanse biggen. Maar ook de export naar Oost-Europa houdt niet over. De landen in die regio kijken nu nog de kat uit de boom en gaan vooral in oktober weer meer dieren opleggen.

Iets meer binnenlandse vraag

In eigen land is wel meer vraag. Hier loopt de handel vlotter door. Maar dat gebeurt meestal ook tegen iets lagere prijzen. Het lijkt er daarmee vooral op dat de biggenmarkt niet zozeer in majeur is, maar bovenal kunstmatig de koers van de vleesvarkenprijs volgt.

Prognose: moeizaam stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Laatste reacties

 • adriemulders

  inderdaad;KUNSTMATIG!!!!!!!!

 • Hogman1

  die hele DCA notering is een grote parodie
  Het is een spottende nabootsing van de beursprijs van weleer.
  De prijsstelling slaat totaal de plank mis en de onderbouwing is uiteindelijk lachwekkend .

 • John*

  wat er van de biggen af gaat gaat over twee maanden dubbel van de vleesvarkens af. Als je t moet hebben van t verlies van je leverancier om je eigen toko overeind te houden moet je je afvragen of je nog wel varkenshouder hoort te blijven..

  Vraag en Aanbod zijn mooi in balans anders had de exportprijs veel meer invloed gehad op de notering. Dat gaat wat beloven voor komend voorjaar als de exporteurs weer komen shoppen voor biggen. De biggenproductie is krimpende en wat er nu weg is aan zeugen komt er niet zomaar meer bij.

 • Hogman1

  Beste John
  Stel je betaalt de ene week 67 euro dan moet je deze week 67,5 euro betalen
  En dat terwijl de export niet beter was
  Klopt niet ...hou je de toko niet overeind

 • John*

  dan is de thuismarkt, of onze tweede thuismarkt (duitsland) goed genoeg om het aanbod aan biggen op te nemen. De prijzen in Polen en Spanje hebben dan nauwelijks invloed op de noteringen hier. Ik ben echt benieuwd waar t naar toe gaat, de duitsers laten normaal in deze periode regelmatig biggen zitten die dan weer naar spanje of polen moeten maar daar is dit jaar geen of nauwelijks sprake van. Wat gaat er dan gebeuren komend voorjaar..

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.