Varkenshouderij

Achtergrond 1439 x bekeken

Weinig beweging in varkensmarkt

De varkensprijzen in Duitsland en Nederland kwamen woensdag 10 augustus niet van hun plek. De Duitse noteringen blijven staan op €1,66 per kilo geslacht gewicht, 28 cent boven het niveau van exact een jaar terug.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens blijft aan de krappe kant in de Duitse markt. Daartegenover staat een nog altijd moeizame vleeshandel. Slachthuizen nemen de aangeboden dieren echter graag op. Vorige week werden in Duitsland 954.062 varkens aan de haken gehangen. Zo’n 10.000 meer dan een week eerder. Het slachtgewicht stabiliseert op gemiddeld 95,3 kilo.

Compaxo en Van Rooi volgen prijs Vion

In de Nederlandse markt hielden Compaxo en Van Rooi hun varkensprijs stabiel op €1,59 per kilo. Daarmee volgen deze slachterijen de mutatie van Vion dat maandag 8 augustus de prijs onveranderd op €1,61 per kilo liet staan. Het aanbod aan slachtrijpe varkens is wat ruim in de Nederlandse markt. Zeker voor de aangepaste slachtprogramma’s waarin wat minder varkens worden geslacht.

Voorlopig zit een verhoging van de varkensprijzen er niet in. De verwachting is dat de prijzen na de vakantieperiode wellicht wat kunnen stijgen. Niet zo zeer door aantrekkende consumptie, maar omdat de vleesverwerkende industrie dan weer opstart.

Prognose: stabiele varkensprijzen.


Of registreer je om te kunnen reageren.