Varkenshouderij

Achtergrond 2232 x bekeken

Varkensprijs komt opnieuw niet van zijn plek

Opnieuw geen wijziging in de Duitse varkensprijzen, voor de 8e week op rij.

De Vereinigungspreis en de noteringen van slachterijen Tönnies en Vion Duitsland blijven staan op €1,66 per kilo geslacht gewicht.

Dat de varkensprijzen niet van hun plek komen, heeft simpelweg te maken met een stabiele situatie in de varkensmarkt. Vraag en aanbod zijn behoorlijk in balans. Door de terugkeer van vakantiegangers en het goede weer trekt de binnenlandse vleeshandel aan. Daar staat echter een wat mindere uitvoer naar China tegenover. Het aanbod blijft rond hetzelfde niveau hangen.

Vorige week werden in totaal 971.683 varkens aan de haken gehangen door de Duitse slachters. Dat blijkt uit registraties van het Duitse landbouwministerie. Het slachtgewicht stabiliseerde op 95,5 kilo. De Duitse slachterijen nemen de aangeboden dieren graag. Het aantal slachtingen ligt ook wat hoger dan in de voorbije weken.

Ook Nederlandse prijzen komen niet in beweging

In de Nederlandse varkensmarkt is het verhaal niet veel anders dan in Duitsland. De vakanties zijn afgelopen en dat zorgt, samen met het warme weer, voor een impuls in de consumptie. De afzet van hammen, middels en nekken gaat wat vlotter. Die onderdelen werden in de voorbije weken echter voor wat minder verkocht, dus de prijsstijging van deze week kan worden gezien als een correctie.

De varkensprijzen van Compaxo en Van Rooi Meat blijven staan op €1,59 per kilo. Daarmee volgen de beide slachthuizen de ontwikkeling van de DCA Beursprijs en die van Vion. Deze bleven eerder deze week al gelijk. Het ziet ernaar uit dat ook op korte termijn de varkensprijzen weinig verandering laten zien.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.