Varkenshouderij

Achtergrond 1526 x bekeken

Ontwikkeling Teleporc-prijs toont stabiele varkensmarkt

De varkensprijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs komt niet van de plaats. De gemiddelde prijs op de veiling van vrijdagochtend lag op €1,72 per kilo geslacht gewicht. Wel werden alle aangeboden varkens verkocht.

Hoewel op de veiling een beperkt aantal varkens wordt verhandeld, geeft het wel goed weer hoe de Duitse varkensmarkt ervoor staat. Slachterijen nemen de aangeboden slachtrijpe varkens graag op, maar niet tegen hogere prijzen. De afzet van varkensvleesproducten blijft net als in de voorbije weken een moeizaam verhaal.

Opnieuw geen verandering verwacht

Naar volgende week toe wordt weinig verandering verwacht. Het einde van de vakanties in verschillende deelstaten zorgt voor een opleving in de vleeshandel, maar tot hogere prijzen zal dit niet direct leiden. De verwachting is dat de Vereinigungspreis en de noteringen van de slachterijen volgende week opnieuw niet wijzigen.

Prognose: stabiele varkensprijzen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.