Varkenshouderij

Achtergrond 1560 x bekeken

Helft varkensvleesexport Europese Unie naar China

China is verreweg de belangrijkste exportmarkt voor Europees varkensvlees. In de eerste zes maanden van dit jaar ging al 984.865 ton Europees varkensvlees naar China.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Dat is meer dan een verdubbeling van de export van de eerste helft van vorig jaar. Toen stokte de uitvoer na zes maanden op 457.417 ton.

Ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar is de export naar China met 115% gestegen. Bovendien is China nu verantwoordelijk voor iets meer dan 47% van de totale afname. De Europese Unie heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 2.087.860 ton varkensvlees geëxporteerd. Dat is ruim 600.000 ton meer dan in de eerste helft van 2015.

Belangrijke bestemmingen Europees varkensvlees

Azië is de belangrijkste bestemming voor Europees varkensvlees. Naast China namen ook Japan en Hong Kong meer varkensvlees uit de EU af. Japan nam ruim 21% meer af en importeerde 187.667 ton, terwijl Hong Kong zelfs 55% meer importeerde. De totale export naar dit land bedroeg in het eerste halfjaar van 2016 178.650 ton varkensvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.