Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse export varkensvlees groeit 4%

Duitsland heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar 886.200 ton varkensvlees geëxporteerd. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2015.

Toen ging 852.400 ton varkensvlees de grens over. Dat meldt het Britse Agriculture & Horticulture Development Board (AHDB) op basis van cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek.

Export naar China meer dan verdubbeld

De uitvoer naar China werd meer dan verdubbeld. Van januari tot en met juni ging 148.000 ton varkensvlees naar China. Een jaar eerder ging in dezelfde periode nog 64.200 ton naar dit land. De groei van de totale export komt dan ook grotendeels door de forse groei van de uitvoer naar China.

Uitvoer naar Italië zakt 6%

Hoewel de export naar Italië met 6% daalde, blijft dit land de belangrijkste afzetmarkt voor het Duitse varkensvlees. In totaal ging 168.800 ton vlees naar Italië, terwijl er vorig jaar in de eerste 6 maanden nog 179.200 ton naar het Zuid-Europese land ging.

Andere belangrijke afzetmarkten voor het Duitse varkensvlees zijn Polen en Nederland. De export naar deze landen daalde licht, maar met respectievelijk 79.400 en 75.200 ton blijven deze landen belangrijke afnemers van het vlees uit Duitsland. In tegenstelling tot Polen en Nederland nam Oostenrijk juist wat meer Duits varkensvlees af. De Oostenrijkers haalden 49.600 ton uit Duitsland, 6% meer dan vorig jaar.

Duitsland importeert minder varkensvlees

In tegenstelling tot de export daalde de import van varkensvlees in Duitsland. In het eerste halfjaar van 2016 voerden de Duitsers 438.100 ton varkensvlees in, een daling van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. België en Denemarken zijn met respectievelijk 144.600 en 136.100 ton de grootste leveranciers. Polen zag de uitvoer naar Duitsland met 38% stijgen naar 22.800 ton in de eerste helft van dit jaar. Vanuit Nederland ging 53.100 ton varkensvlees naar Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.