Varkenshouderij

Achtergrond 1245 x bekeken

Canada exporteert meer varkensvlees naar China

Canada heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 22.400 ton varkensvlees naar China geëxporteerd. Dat blijkt uit cijfers van het Canadese bureau voor de statistiek.

Dat is flink meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen ging 7.100 ton vlees naar het Aziatische land. De totale export van Canadees varkensvlees kwam uit op 74.300 ton.

De export in de eerste helft van dit jaar is licht gedaald ten opzichte van diezelfde periode een jaar geleden. Toen ging 75.800 ton varkensvlees de grens over. China is de belangrijkste afzetmarkt. De Chinezen hebben de Verenigde Staten van de troon gestoten als belangrijkste afzetmarkt voor het Canadese varkensvlees. Vorig jaar waren de Verenigde Staten nog de grootste afnemer met 31.100 ton. Dit jaar stokt de teller bij een totaal van 22.100 ton.

Minder vlees uit VS vanwege PED

De daling van de uitvoer naar de Verenigde Staten moet volgens het Britse Agriculture and Horticulture Development Board worden gezocht in de PED-uitbraak in de VS. Daardoor hadden de Amerikanen extra varkensvlees nodig, waardoor meer uit Canada werd gehaald in 2015. Dat effect is nu uitgewerkt, want de export is weer terug op het niveau van de eerste helft van 2014.

De uitvoer van varkensvlees naar Japan groeit gestaag door. In totaal ging in de eerste zes maanden van dit jaar al 15.500 ton Canadees varkensvlees naar dit land. In het eerste half jaar van 2014 en 2015 was dit respectievelijk 13.000 en 14.600 ton vlees. Zuid-Korea en Mexico haalden juist wat minder varkensvlees uit Canada.

Of registreer je om te kunnen reageren.