Varkenshouderij

Achtergrond 1862 x bekeken

Biggenmarkt voelt druk groeiend aanbod

De biggenprijzen zijn de zomer goed doorgekomen, maar nu komt er toch wel wat druk op de ketel. De vraag naar biggen is wat minder, waardoor wat meer biggen boven de markt komen te hangen. Een ontwikkeling die altijd terugkomt in deze periode.

Vion verlaagde zijn biggenprijs woensdagmiddag met 50 cent naar €47,00 per big. Het bedrijf ziet dat de vraag naar biggen wat minder is. Biggen die nu worden opgelegd zijn rond de jaarwisseling slachtrijp en dan leveren vleesvarkens altijd wat minder op. Opleggen in deze periode is dus minder interessant.

Moeizame uitvoer

De export van biggen naar Zuid- en Oost-Europa is en blijft tam. Daar zakken de biggenprijzen, waardoor de uitvoer van Nederlandse biggen moeizaam is. Vanuit de handel komen signalen dat er dan ook minder biggen weggaan voor export dan in de voorbije jaren.

De afzet van biggen middels de vaste koppelingen in het binnenland blijft gewoon doorlopen. Handelaren melden dat de dieren vlot worden opgelegd. De DCA BestPigletPrice en de Duitse Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo bleven nog wel staan, respectievelijk op €45,50 en €51,00 per big. De druk is echter wel aanwezig, waardoor een prijsverlaging zeker op de loer ligt.

Prognose: prijsdruk groeit.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.